MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom: Klasika, ktorá nesklame

  • 40 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 25 g droždia
  • ks
    vajcia
  • 500 g
    hladkej múky
  • 70 g
    kryštálového cukru
  • ks
    nastrúhanú citrónovú kôru
  • 150 g
    masla
  • 300 ml
    mlieka
  • ks
    soľ
  • ks
    Na vanilkový krém: 700 ml mlieka
  • 100 g
    kryštálového cukru
  • ks
    žĺtky
  • pol ks
    balíčka vanilínového cukru
  • pol ks
    balíčka pudingu s vanilkovou príchuťou

Postup

V hrnčeku rozmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Necháme nakysnúť. Vypracujeme cesto: Do zvyšnej múky pridáme vajcia, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, zvyšok vlažného mlieka a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto a dáme ho nakysnúť na teplé miesto. Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 1,5 až 2 cm, ktoré nakrájame na dieliky a poukladáme do maslom vymastenej remosky.

Buchtičky necháme nakysnúť, potom ich na povrchu potrieme maslom a v remoske upečieme do zlatista. Pripravíme vanilkový krém: Polovicu mlieka prevaríme s cukrom; do vriaceho mlieka pridáme vanilínový cukor rozmiešaný s pudingovým práškom. Premiešame a odstavíme z plameňa. Už nevaríme. Do zmesi vmiešame žĺtky so zvyškom mlieka. Už nevaríme, aby sa nezrazili. Aby sa na pudingu nevytvorila kožka, zľahka ho posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k článku