MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Farebné špirálky s bryndzou a lieskovými orechmi: Vhodné aj na oslavu

  • 20 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    lieskových orechov
  • 200 g
    špenátových listov
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • 10 lyžíc
    olivového oleja
  • lyžice
    bieleho vínneho octu
  • ks
    soľ
  • 500 g
    cestovín (špirálky)
  • 200 g
    bryndze

Postup

Lieskové orechy opečte na suchej panvici. Nasypte ich na čistú kuchynskú utierku a poriadne pošúchajte, aby ste ich zbavili šupiek. Zopár orechov nechajte a nahrubo podrvte.

Urobte špenátové pesto: V mixéri pulzným spôsobom rozmixujte (alebo v mažiari popučte) orechy, špenátové listy a cesnaky. Pridajte olej, biely ocot a soľ.

Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode a sceďte. Premiešajte ich s pestom, bryndzou a podrvenými orechmi. Môžete podávať.

Diskusia k článku