MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Fašírka s jogurtovým kalerábom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    mletého bravčového mäsa
  • ks
    vajce
  • ks
    mleté čierne
  • ks
    soľ
  • ks
    saturejka
  • ks
    malá cibuľa
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    strúhanka na zahustenie a obalenie
  • ks
    olej na vysmážanie
  • kg
    kalerábu
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • lyžice
    masla
  • 125 ml
    zeleninového vývaru
  • lyžíc
    smotanového jogurtu
  • lyžica
    posekanej petržlenovej vňate
  • ks
    1 lyžička posekaného
  • ks
    na hrot noža cukru

Postup

Mäso osolíme, okoreníme, zmiešame s najemno nasekanou cibuľkou, s pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Premiešame a na zahustenie prisypeme trochu hrubej strúhanky. Z masy vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a opečieme na oleji.

Kaleráb umyjeme, jemné vnútorné lístky odstránime a odložíme. Ošúpeme, všetky drevnaté časti odrežeme, rozštvrtíme a pokrájame na hranolčeky. V širšom hrnci uvedieme do varu 2 litre vody s citrónovou šťavou. Vložíme do nej sitko s kalerábovými hranolčekmi, varíme 5 minút, potom prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.

V širšej rajnici rozpustíme maslo, pridáme kalerábové hranolčeky a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút. Ochutíme soľou, cukrom a korením, zalejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme ešte 15-20 minút domäkka.

Pridáme jogurt a premiešame. Kalerábové listy, ktoré sme si odložili, posekáme, zmiešame s ostatnými bylinkami a pridáme ku kalerábu. Dobre premiešame. Podávame s fašírkou, prípadne s varenými zemiakmi.

Diskusia k článku