MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Fazuľa zapečená s paradajkami a feniklom: Z takto pripravenej vás nenafúkne

  • 120 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    sušenej fazule
  • 600 g
    paradajok
  • ks
    veľká červená cibuľa
  • ks
    veľká mrkva
  • ks
    buľva čerstvého fenikla
  • 150 ml
    olivového oleja
  • pár ks
    vetvičiek čerstvého tymianu
  • l
    zeleninového vývaru
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    petržlenová vňať na ozdobu (najlepšie veľkolistá)

Postup

Fazuľu namočte na noc do studenej vody.

Paradajky sparte horúcou vodou. Zatiaľ nakrájajte cibuľu na drobno, mrkvu na kocky, fenikel na väčšie kúsky. V hrnci, ktorý môže ísť do rúry, rozpáľte polovicu oleja a osmažte v ňom mrkvu s cibuľou a feniklom. Po chvíli pridajte tymian a restujte.

Sparené paradajky olúpte, zbavte ich jadierok a pokrájajte. Pridajte do hrnca spolu s namáčanou fazuľou. Zalejte zvyškom oleja, osoľte, okoreňte a pridajte polovicu vývaru, aby boli všetky suroviny ponorené. Dobre premiešajte, zakryte a dajte do rúry vyhriatej na 150 °C asi na hodinu a pol. Občas premiešajte, prípadne podlejte vývarom, ktorý ostal. Omáčka musí ostať šťavnatá. Keď bude fazuľa mäkká, jedlo je hotové.

Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
smudge

Video