MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Gratinované zemiaky chutia s tekvicou a kozím syrom

  • 70 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    malých červených zemiakov
  • 300 g
    žltej tekvice
  • 120 g
    kozieho syra
  • 200 ml
    plnotučného mlieka
  • 100 g
    čedaru
  • ks
    čerstvú bazalku alebo tymian
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olivový olej

Postup

Olivovým olejom zľahka vymažte 2 keramické zapekacie misky.

 Zemiaky a tekvicu očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Ukladajte ich striedavo do misiek, aby sa takmer prekrývali. Osoľte a okoreňte. Posypte pomrveným kozím syrom.

 Keď uložíte jednu vrstvu, pridajte ďalšiu. Opäť osoľte a okoreňte. Prisypte kozí syr, polejte mliekom a navrch nasypte nahrubo nastrúhaný čedar a bazalku.

Zakryte alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 40 minút. Potom odkryte a pečte 15 minút, kým gratin nie je upečený do zlatista.
smudge

Video

Diskusia k článku