- 70 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 500 gmalých červených zemiakov
- 300 gžltej tekvice
- 120 gkozieho syra
- 200 mlplnotučného mlieka
- 100 gčedaru
- 1 ksčerstvú bazalku alebo tymian
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolivový olej
Postup
Olivovým olejom zľahka vymažte 2 keramické zapekacie misky.
Zemiaky a tekvicu očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Ukladajte ich striedavo do misiek, aby sa takmer prekrývali. Osoľte a okoreňte. Posypte pomrveným kozím syrom.
Keď uložíte jednu vrstvu, pridajte ďalšiu. Opäť osoľte a okoreňte. Prisypte kozí syr, polejte mliekom a navrch nasypte nahrubo nastrúhaný čedar a bazalku.
Zakryte alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 40 minút. Potom odkryte a pečte 15 minút, kým gratin nie je upečený do zlatista.