Potrebujete:

  • 6 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 600 g hrozna
  • 2 lyžičky hrubej múky

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridajte citrónovú šťavu, vanilkový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto dajte na vymastený, múkou vyspaný plech. Bobule hrozna umyte, osušíte, väčšie bobule rozkrojte napoly a dajte ich do misky.
  3. Poprášte ich hrubou múkou, uložte na cesto a v rúre vyhriatej na 190 °C koláč pečte 25 až 30 minút. Upečený, vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.