MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Hruškový koláč s brusnicovou posýpkou: Pošteklí jazyk, vylieči močový mechúr

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na kvások:

  • 25 g
    droždia
  • lyžica
    kryštálového cukru
  • lyžica
    hladkej múky
  • 75 ml
    vlažného mlieka

Na cesto:

  • 300 g
    hladkej múky
  • pol lyžica
    soli
  • 50 g
    kryštálového cukru
  • 100 ml
    mlieka
  • 50 g
    masla + trochu na vymastenie plechu
  • ks
    vajce
  • ks
    olej na pomastenie cesta

Na plnku:

  • kg
    ošúpaných hrušiek
  • 400 g
    kyslej smotany
  • 80 g
    kryštálového cukru
  • balíček
    vanilkového cukru
  • 80 ml
    mlieka
  • ks
    vajcia
  • balíček
    pudingového prášku a vanilkovou príchuťou

Na posýpku:

  • 100 g
    hladkej múky
  • 60 g
    práškového cukru
  • 60 g
    studeného masla
  • 75 g
    sušených brusníc

Postup

Droždie, cukor a múku premiešajte, zalejte vlažným mliekom a nechajte vykysnúť. K múke do cesta pridajte kvások, soľ, cukor, mlieko, v ktorom ste rozpustili maslo a rozšľahali vajce. Vypracujte cesto, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť.

Pripravte plnku: Hrušky ošúpte, vykrojte jadrovník a pokrájajte na tenké plátky. Kyslú smotanu zmiešajte s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridajte mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajcia, pudingový prášok a premiešajte. Múku s cukrom a maslom prstami spracujte na posýpku a zmiešame s nadrobno pokrájanými sušenými brusnicami.

 Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Cesto preložte na vymastený plech. Potrite olejom a prstami ho roztiahnite po celom plechu. Na cesto strechovito uložte pripravené hrušky, zalejte plnkou a rovnomerne rozložte posýpku. V rúre vyhriatej na 190 °C pečte 20 minút.
smudge

Video

Diskusia k článku