MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Jablková crostata s ricottou: Upečte si ju z voňavých jabĺčok

  • 55 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 350 g
    špaldovej celozrnnej múky
  • 200 g
    masla
  • 170 g
    práškového cukru
  • lyžice
    práškového cukru na plnku
  • ks
    vajcia
  •  štipka
    soli
  •  štipka
    sódy bikarbóny
  •  štipka
    mletej vanilky
  • 250 g
    ricotty
  • 100 g
    kyslej smotany
  • ks
    žĺtky
  • lyžice
    kukuričného škrobu
  • ks
    jablká

Postup

Múku, trochu zmäknuté maslo, práškový cukor, vajcia, soľ, sódu a vanilku dajte do misy a vypracujte nelepivé cesto. Rozvaľkajte ho do tvaru formy s priemerom 24 cm. Formu vysteľte papierom na pečenie a cesto do nej roztiahnite, aby okraje prevísali. Uložte na pol hodiny do chladničky.

Z ricotty, zo smotany, žĺtkov a škrobu ručne vymiešajte plnku. Prelejte ju na cesto a na ňu rozložte jablká nakrájané na plátky. Pretŕčajúce okraje cesta zahnite do stredu a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

 

Diskusia k článku