MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Jahodová torta so želé: S touto vyhráte každú cukrársku súťaž!

  • 65 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 125 g
    masla
  • 180 g
    práškového cukru
  • ks
    vajcia
  • 250 g
    hladkej múky
  • ks
    čl kypriaceho prášku do pečiva
  • 75 ml
    mlieka

Na plnku:

  • 300 g
    jemného tvarohu
  • 200 g
    mascarpone
  • 300 ml
    bieleho jogurtu
  • 150 g
    práškového cukru
  • ks
    plátkov želatíny
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • trochu ks
    mlieka
  • 200 g
    jahôd do plnky
  • 4-6 ks
    väčších jahôd pokrájaných na plátky

Na želé:

  • 500 ml
    jahodovej šťavy
  • balíček
    červeného želé
  • ks
    jahody na ozdobu

Postup

Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Prilejte mlieko, prisypte múku s kypriacim práškom, vmiešajte vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a spolu zamiešajte. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastite, vysypte múkou, naplňte cestom a vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180 ° C pečte 35-40 minút. Po upečení korpus nechajte vychladnúť vo forme.

Pripravte plnku: Jemný tvaroh, biely jogurt , mascarpone , práškový a vanilínový cukor spolu vymiešajte. Jahody umyte, osušte, nadrobno pokrájajte a vmiešajte do masy. Napučanú želatínu rozpustite v malom množstve mlieka. Pridajte do plnky a spolu premiešajte.

Potom boky formy potrite jemne maslom a po celom obvode vymastenej formy uložte plátky pokrájaných jahôd. Na cesto vo forme dajte plnku a tortu odložte do chladu na 6-8 hodín. Po stuhnutí nalejte na povrch torty želé, ktoré urobíte podľa návodu a necháte stuhnúť. Stuhnutú tortu pokrájajte a dozdobte jahodami.
smudge

Video