Potrebujeme:

  • 500 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžica rozpusteného vychladnutého masla
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky 
  • štipka soli
  • olej na vymastenie panvice
  • obľúbený džem na potretie

Postup:

  1. V 100 ml vlažného mlieka rozpustite droždie s cukrom a nechajte nakysnúť kvások.
  2. Do väčšej misy dajte zvyšné mlieko, maslo, vajcia, preosiatu múku, štipku soli a zamieste redšie cesto. Prikryté utierkou ho nechajte 30 minút kysnúť.
  3. Rozohrejte lievancovú panvicu a priehlbiny dobre potrite olejom. Cesto ešte premiešajte a nalievajte po lyžici do každej priehlbiny. Pečte do zlatista a podávajte ideálne ešte teplé, potreté obľúbeným džemom.