MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Jemný marhuľový koláč: Najlepšie chutí so šľahačkovou pokrývkou

  • 100 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • 200 g
    masla
  • 150 g
    práškového cukru
  • 200 g
    jemného tvarohu
  • 350 lyžíc
    detskej krupice
  • 100 ml
    mlieka
  • ks
    kôra z citróna a citrónová šťava
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • 600 g
    marhúľ
  • 300 ml
    smotany na šľahanie
  • 250 g
    hustej kyslej smotany
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • balíček
    stužovača šľahačky
  • ks
    strúhaná čokoláda

Postup

Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame žĺtky, tvaroh, mlieko a krupicu s kypriacim práškom. Vmiešame citrónovú kôru so šťavou a sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.

Stredne veľký hlbší plech vymastíme, vysypeme múkou, roztrieme doň cesto, rozložíme naň vopred umyté, osušené a pokrájané marhule. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia a necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Do vymiešanej smotany primiešame šľahačku a natrieme navrch vychladnutého koláča.

Odložíme do chladu na 4 až 6 hodín odstáť. Pokrájame a ozdobíme strúhanou čokoládou.

Diskusia k článku