Potrebujeme:

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 až 4 lyžice medu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 veľké šálky bobuľového ovocia + na ozdobu

Postup: 

  1. Ovocie premiešajte s lyžicou medu a rozmixujte. Smotanu vyšľahajte s vanilínovým cukrom dotuha.
  2. Jogurt oslaďte medom a vmiešajte doň šľahačku. Odoberte tretinu krému a zmiešajte ju s rozmixovaným ovocím.
  3. Do vhodných nádob vrstvite jogurtový a ovocný krém a medzi to môžete dať ešte nejaké ovocie v celku. Zapichnite paličku a dajte zmraziť.

TIP:
Bude fungovať s akýmkoľvek mäkkým ovocím, ako sú broskyne, marhule, mango, jahody a podobne.