Potrebujeme:

  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 60 g rozpustenej bielej čokolády
  • 260 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 4-5 hrušiek
  • šťavu z ½ citróna
  • ovocný sirup

Postup:

  1. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, dáme do ovocného sirupu, do ktorého sme pridali citrónovú šťavu. Povaríme 5 minút na miernom plameni. Hrušky vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme vajcia a vychladnutú čokoládu. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a s kakaom. Prilejeme smotanu na šľahanie, vymiešanú zmes a všetko spolu premiešame.
  3. Keramickú misu vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme do nej polovicu cesta. Na cesto poukladáme vychladnuté hrušky, na ktoré dáme zvyšnú časť cesta.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej pri teplote 180 °C približne 50 minút. Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.