Potrebujete:

  • ½ malej hlávky bielej kapusty
  • 1 malý kaleráb
  • 4 vykostené horné kuracie stehná
  • hydinový vývar
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 bielu cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite, umyte a nastrúhajte na hrubo. Očistený kaleráb nakrájajte na väčšie kusy a kapustu na slížiky. 
  2. Na oleji opečte cibuľu do sklovita. Pridajte nastrúhanú mrkvu a opekajte ešte 5 minút. Zalejte vývarom, pridajte kaleráb a podľa chuti osoľte, okoreňte a prisypte nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Do hrnca vložte umyté mäso, priveďte do varu a na miernom ohni pod pokrievkou uvarte do mäkka.
  4. Jednotlivé porcie podávajte s kusom mäsa a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.