MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kapustové lasagne s omáčkou: Čarovné, robte ich vždy čerstvé

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    kapustu
  • 600 g
    mletého mäsa
  • 200 g
    slaniny
  • 200 g
    tvrdého syra
  • ks
    cibule
  • ks
    mrkvy
  • ks
    zeler
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    olej
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    mletú sladkú červenú papriku

Postup

Cibuľu nakrájajte a speňte na oleji, pridajte mäso, na kocky nakrájanú zeleninu, roztlačený cesnak, okoreňte, osoľte a podlejte vodou. Duste na miernom ohni do mäkka. Listy kapusty oddeľte a vo vriacej vode oblanšírujte. Nechajte mierne vychladnúť.

Do zapekacej misy rozložte na spodok plátky slaniny, navrstvite kapustové listy, mäsovú zmes, na zmes opäť slaninu, kapustu a vrstvite, kým sa neminú všetky ingrediencie.

Pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút. Potom vrch posypte nastrúhaným tvrdým syrom a dopečte ešte 5 minút do zlatista.

Diskusia k článku