MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Karfiolová polievka s hriankou: Vytiahnite všetky zásoby smotany

  • 30 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • ks
    karfiol
  • ks
    malú bielu cibuľu
  • 120 ml
    bieleho vína alebo zeleninového vývaru
  • 250 ml
    smotany na šľahanie
  • lyžica
    masla
  • ks
    plátky chleba
  • ks
    strúčik cesnaku
  • lyžice
    čerstvej petržlenovej vňate
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olivový olej

Postup

V hrnci rozohrejte olej a nadrobno nakrájanú cibuľu na ňom opekajte asi 5 minút. Zalejte vínom alebo vývarom a varte asi 3 minúty.

Karfiol umyte, rozkrojte na polovicu a každú časť ešte na tretiny. Dajte do hrnca, zalejte vodou tak, aby bol karfiol celkom zakrytý. Osoľte a varte asi 15 minút.

Karfiol vyberte, jednu časť nakrájajte na drobno a odložte nabok. Tento karfiol použijete neskôr.

Karfiol dajte do hrnca, zalejte ho časťou vody, v ktorej sa varil, a polievku rozmixujte ručným mixérom do hladka. Pridajte smotanu a maslo a pri nízkej teplote varte ešte 3 minúty.

Plátky chleba potrite cesnakom, pokvapkajte olejom, osoľte, posypte petržlenovou vňaťou a opečte pod grilom alebo v rúre pri teplote 180 °C do chrumkava.

Pred servírovaním dajte späť do hrnca nakrájaný karfiol.
smudge

Video