MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Karfiolová polievka: Neuveriteľne chutná s karí a lososom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    veľký karfiol
  • ks
    cibuľa
  • 300 g
    lososa bez kože
  • lyžica
    mandľových lupienkov
  • ks
    korenie karí
  • ks
    rímska rasca
  • 125 ml
    zeleninového vývaru
  • 150 g
    bieleho jogurtu
  • lyžica
    škrobovej múčky
  • ks
    limeta
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    cukor
  • ks
    olej

Postup

Karfiol natrhajte na ružičky. Hlúbik nakrájate na malé kocky. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kocky. Mandľové lupienky opečte dozlatista vo veľkom hrnci. Vyberte, pridajte do hrnca olej a rozhorúčte. Pridajte rybu a zo všetkých strán opekajte 2-3 minúty. Osoľte, okoreňte, vyberte a odložte bokom. Do výpeku pridajte cibuľu a opečte dosklovita. Posypte 1 a pol lyžičkou karí a lyžičkou rasce. Krátko poduste. Zalejte vývarom a pridajte karfiol. Varte 15-18 minút. Asi štvrtinu karfiolových ružičiek vyberte a dajte bokom. Polievku rozmixujte a zahustite jogurtom vymiešaným dohladka so škrobovou múčkou. Opäť priveďte do varu a varte asi 3 minúty. Pridajte odložený karfiol aj lososa, prehrejte a dochuťte 3-4 lyžicami limetovej šťavy, soľou, korením a štipkou cukru. Polievku podávajte posypanú mandľovými lupienkami a nastrúhanou limetovou kôrou.
smudge

Video