MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Karfiolový kuskus: Osviežte ho zeleninovými karbonátkami

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    menší karfiol
  • ks
    červenú cibuľu
  • ks
    nasekanú petržlenovú vňať
  • 400 g
    miešanej zeleniny
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    vajce
  • ks
    mleté ovsené vločky
  • ks
    strúhanku
  • ks
    olivový olej
  • ks
    olej
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na ružičky rozobratý karfiol umyte, nahrubo ho postrúhajte alebo v mixéri rozmixujte na konzistenciu kuskusu. Na olivovom oleji opečte nakrájanú červenú cibuľu. Pridajte karfiol, nasekanú petržlenovu vňať, soľ a asi 3 minúty opekajte. Podlejte malým množstvom horúceho vývaru, premiešajte a nechajte 5 minút postáť.

Miešanú zeleninu nadrobno pokrájajte a uvarte vo vývare do mäkka. Sceďte, ešte teplú ju popučte a nechajte vychladnúť. Pridajte vajce, soľ, mleté čierne korenie a zahustite mletými ovsenými vločkami.

Z hmoty vyformujte okrúhle karbonátky, obaľte ich v strúhanke a vypražte v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Podávajte s karfiolovým kuskusom.

Diskusia k článku