MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Karfiolový steak s kukuricovým pyré: Alternatívne varenie je IN

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    menší karfiol
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olivový olej

Na pyré:

  • 400 g
    zrniečok kukurice (zrezaných zo 4 klasov)
  • 20 g
    masla
  • lyžica
    kurkumy
  • ks
    malú konzervu kokosového mlieka (165 ml)
  • lyžice
    olivového oleja
  • ks
    za hrsť bazalkových listov

Postup

Karfiol umyte a vyrežte zo stredu dva plátky, ktoré budú obsahovať kmeň. Rúru predhrejte na 180 °C.

Obidva steaky osoľte a okoreňte z každej strany. V grilovacej panvici, ktorú môžete dať aj do rúry, rozohrejte olivový olej a steaky opekajte z každej strany 4 minúty. Preložte do rúry a pečte ešte 15 minút.

Pripravte pyré: Kukuričné zrná rozmixujte v robote alebo tyčovým mixérom na pyré. V panvici rozohrejte maslo, pridajte pyré a pár minút zohrievajte. Prisypte kurkumu, prilejte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením.

 Karfiolové steaky podávajte s pyré a posypané lístkami bazalky.
smudge

Video

Diskusia k článku