MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kávovník s piškótami: S týmto koláčikom vydržíte po celú deň aj noc

  • 60 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • ks
    vajcia
  • lyžice
    krupicového cukru
  • lyžíc
    uvarenej kávy
  • lyžíc
    polohrubej múky
  • lyžica
    kakaového prášku

Na plnku:

  • 500 g
    mascarpone
  • lyžice
    práškového cukru
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • 250 ml
    smotany na šľahanie
  • ks
    vychladnutú osladenú kávu
  • ks
    podlhovasté piškóty

Postup

Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Prilejeme vychladnutú kávu, pridáme polohrubú múku, kakao a spolu vymiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 175 stupňov pečieme asi 30 minút. V miske zatiaľ vymiešame mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom.

Pridáme smotanu vyšľahanú do tuha a zľahka premiešame. Po vychladnutí na cesto natrieme tretinu plnky, uložíme piškóty namáčané vo vychladnutej káve a potrieme zvyšnou plnkou. Naplnený koláč odložíme na 6-8 hodín do chladu. Po odležaní posypeme preosiatym kakaom a pokrájame na rezy.
smudge

Video