MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kelová polievka s hovädzím mäsom: Tá pravá nedeľná

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • ks
    ½ hlávky kelu
  • 6-8 ks
    ružičkového kelu
  • ks
    mrkvy
  • ks
    celú rascu
  • ks
    soľ
  • ks
    mäsový vývar
  • 2-3 lyžice
    quinoy
  • ks
    väčší zemiak
  • ks
    stonky zeleru
  • ks
    plátky hovädzej sviečkovice
  • ks
    estragón

Postup

Kel rozoberte na listy, opláchnite a pokrájajte. Ružičkový kel umyte a rozkrojte na polovice. Očistenú mrkvu pokrájajte spolu so zemiakom a zelerom.

Plátky mäsa nakrájané na tenšie rezance dajte do hrnca s mäsovým vývarom a na slabom plameni varte asi 15 minút. Potom pridajte pokrájaný kel s ružičkami kelu, mrkvu, zeler, zemiak, posypte celou rascou a spolu varte asi 20 minút.

Prisypte premytú quinou, premiešajte a dovarte do mäkka. Dosoľte a posypte estragónom.

Diskusia k článku