- 65 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 4 ksplátky hovädzej sviečkovice
- 1,5 lmäsového vývaru z kocky
- pol kshlávky kelu
- 6-8 ksružičkového kelu
- 2 ksmrkvy
- 2 kszemiaky
- 2 ksstonky zeleru
- 1 lyžicadrvenej rasce
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
Na rozohriatom oleji opečte mäso nakrájané na tenké slížiky. Zalejte ho horúcim vývarom a varte 15 minút.
Kel rozoberte na listy, opláchnite, osušte a pokrájajte. Ružičkový kel zbavte vrchných listov a rozkrojte na polovice, prípadne na štvrtiny. Očistenú mrkvu pokrájajte na kolieska, zemiaky na kocky a zelerové stonky na menšie kúsky.
Do vývaru s mäsom pridajte nakrájaný kel, mrkvu, zemiaky a stonkový zeler. Ochuťte rascou, soľou, čiernym korením a varte ešte asi 20 minút.