MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kelová polievka s hovädzím mäsom: Vitamínová bomba

  • 65 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    plátky hovädzej sviečkovice
  • 1,5 l
    mäsového vývaru z kocky
  • pol ks
    hlávky kelu
  • 6-8 ks
    ružičkového kelu
  • ks
    mrkvy
  • ks
    zemiaky
  • ks
    stonky zeleru
  • lyžica
    drvenej rasce
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olej

Postup

Na rozohriatom oleji opečte mäso nakrájané na tenké slížiky. Zalejte ho horúcim vývarom a varte 15 minút.

Kel rozoberte na listy, opláchnite, osušte a pokrájajte. Ružičkový kel zbavte vrchných listov a rozkrojte na polovice, prípadne na štvrtiny. Očistenú mrkvu pokrájajte na kolieska, zemiaky na kocky a zelerové stonky na menšie kúsky.

Do vývaru s mäsom pridajte nakrájaný kel, mrkvu, zemiaky a stonkový zeler. Ochuťte rascou, soľou, čiernym korením a varte ešte asi 20 minút.

Diskusia k článku