MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Knedličky s bolonskou omáčkou oceníte hlavne v slnečný deň

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    zemiakov
  • 200 g
    polohrubej múky
  • ks
    cibuľu
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • 500 g
    miešaného mletého mäsa
  • lyžica
    paradajkového pretlaku
  • ks
    konzervy krájaných a lúpaných paradajok
  • pol ks
    zväzku bazalky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • štipka
    cukru
  • ks
    olej

Postup

Najprv urobte knedličky: Zemiaky ošúpte, nakrájajte a uvarte do mäkka v osolenej vode. Preceďte, nechajte trochu vychladnúť a pretlačte alebo popučte vidličkou. Pridajte múku a vypracujte pevné cesto. Z neho vyformujte menšie knedličky. Varte ich v osolenej vode asi 18 až 20 minút, kým nevyplávajú na povrch. Sceďte a odložte.

Zatiaľ očistite cibuľu aj cesnak a nasekajte ich na drobno. V hrnci rozpáľte olej, prisypte cibuľu s cesnakom a krátko poduste. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania opekajte 4-5 minút, kým sa pekne neprepečie. Zamiešajte paradajkový pretlak a krátko opekajte. Potom zalejte lúpanými paradajkami a 50 ml vody. Priveďte do varu a na miernom ohni varte asi 10 minút. Dochuťte soľou, korením a cukrom.

Bazalku umyte, nasekajte a zamiešajte do hotovej omáčky. Uvarené knedličky poukladajte na tanier a zalejte ich omáčkou. Ozdobte čerstvou bazalkou a môžete podávať.
smudge

Video