MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Koláč s pórom a kuracím mäsom: Lepšie ako pizza

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na kvások:

  • 20 g
    droždia
  • 50 ml
    vlažnej vody
  • štipka
    cukru

Na cesto:

  • 200 g
    hladkej múky
  • 50 g
    celozrnnej múky
  • 50 ml
    olivového oleja
  • 100 ml
    vlažnej vody
  • lyžica
    oleja na vytretie formy
  • ks
    soľ

Na obloženie:

  • 250 g
    kuracích pŕs
  • lyžica
    oleja
  • ks
    bylinkovú soľ podľa chuti
  • 50 g
    červenej cibule
  • 200 g
    póru
  • 100 g
    cherry paradajok
  • 100 g
    fety

Postup

Pripravte kvások: Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravte kvások. 

Pripravte cesto: Preosejte hladkú a celozrnnú múku, pridajte soľ, olej, vodu, kvások a vypracujte cesto. Nechajte ho na teplom mieste nakysnúť. 

Pripravte obloženie: Kuracie prsia pokrájajte na tenké plátky, osoľte bylinkovou soľou a krátko opečte na oleji. Pór a cibuľu pokrájajte na kolieska, syr rozdrobte na menšie kúsky. 

Formu vymastite a cesto prstami roztlačte po celej forme. Navrch rovnomerne rozložte orestované mäso, cibuľu, pór, paradajky a syr. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C asi 12 minút.
smudge

Video