MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kôprová omáčka s fašírkami: Každému sadne jej úžasná bylinná chuť

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

 

  • 60 g
    hladkej múky
  • 250 ml
    mlieka
  • 10 g
    cukru
  • ks
    zväzok kôpru
  • ks
    ocot
  • ks
    soľ
  • lyžica
    oleja

Na fašírky:

  • 500 g
    mletého bravčového mäsa
  • ks
    menšia cibuľa
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    rožok
  • ks
    mlieko alebo voda
  • ks
    vajce
  • ks
    strúhanka
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • ks
    masť

Postup

Urobte fašírky: Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Rovnako pripravte cesnak. Rožok namočte do mlieka alebo vody. Do misy dajte mäso, cibuľu, cesnak, vajce, vyžmýkaný rožok, premiešajte a dochuťte soľou, korením a majoránom. Podľa potreby pridajte strúhanku. Zo zmesi vytvarujte malé fašírky a obaľte ich v strúhanke. V hlbšej panvici rozhorúčte dostatočné množstvo masti a fašírky v nej vyprážajte z oboch strán dozlatista.

Zatiaľ pripravte omáčku: Z oleja a múky urobte svetlú zápražku, zalejte ju mliekom a varte, kým nezíska správnu konzistenciu. Dochuťte cukrom, soľou, octom a vmiešajte nasekaný kôpor. Podávajte s fašírkami.

Diskusia k článku