MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Krémeš s orechovým cestom: Oplatí sa kvôli nemu zašpiniť plech

  • 50 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    lístkového cesta
  • ks
    vajec
  • 200 g
    práškového cukru
  • 100 g
    pomletých vlašských orechov
  • lyžíc
    polohrubej múky
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • ks
    Plnka: 300 g masla
  • 500 ml
    mlieka
  • balíčky
    pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 200 g
    práškového cukru
  • ks
    žĺtok

Postup

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť cesta vyvaľkáme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia jednotlivé cestá upečieme.

Z mlieka, zo žĺtka a z pudingových práškov uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridávame vychladnutú kašu. Dohladka spolu vymiešame. Na jedno vychladnuté lístkové cesto natrieme polovičnú časť plnky. Položíme orechové cesto, ktoré potrieme zvyšnou plnkou a priložíme druhé vychladnuté lístkové cesto. Koláč odložíme do chladu na pár hodín. Potom koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

smudge

Video