MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Krémová polievka: Takto vyzerá, keď sa pomaly pečie paštrnák a cesnak

  • 200 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    ošúpaného paštrnáka nakrájaného na väčšie kusy
  • ks
    ošúpané cibule nakrájané na polmesiace
  • ks
    menšie ošúpané, rozpolené zemiaky
  • ks
    strúčiky ošúpaného cesnaku
  • ks
    bobkový list
  • ks
    stonka tymianu
  • ks
    vývar alebo voda
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    maslo alebo olej
  • ks
    smotana na varenie na zjemnenie, citrónová šťava alebo ocot na dochutenie (nemusí byť)
  • ks
    slanina na podávanie, nakrájaná na plátky

Postup

Zohrejte rúru na 120 °C. V hrnci vhodnom do rúry sprudka opečte na masle alebo oleji všetku nahrubo nakrájanú zeleninu, osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list a tymian. Ak chcete, pridajte aj časť kože zo slaniny.

Vlejte do hrnca toľko vývaru alebo vody, aby pokryla iba polovicu výšky zeleniny. Priveďte do varu, hrniec vzduchotesne uzavrite a vložte do vyhriatej rúry na 2-3 hodiny.

Hrniec vytiahnite, nechajte polievku mierne vychladnúť, vyberte z nej bylinky aj kožu zo slaniny a rozmixujte dokrémova. Ak treba, polievku zrieďte ďalším vývarom alebo vodou. Na zjemnenie môžete použiť kúsok masla alebo smotanu na varenie.

Polievku ešte prevarte a potom podávajte so slaninou a s plátkami opraženého paštrnáka a cesnaku. Môžete ju tiež dochutiť octom alebo citrónovou šťavou.
smudge

Video