MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Krémový vajíčkový šalát: Tešte sa, je v ňom syr z črievka

  • 10 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajec
  • 100 g
    topeného syra v črievku
  • 250 ml
    majonézy
  • pár lyžica
    nálevu zo zaváraných uhoriek
  • ks
    červená paprika
  • ks
    žltá paprika
  • ks
    stonky zeleru
  • lyžice
    čerstvej petržlenovej vňate
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    pečivo alebo krekry na podávanie

Postup

Vajcia uvarte na tvrdo: Vložte ich do hrnca so studenou vodou. Keď začne vrieť, sporák vypnite a vajcia nechajte 10 minút postáť. V miske zmiešajte topený syr, majonézu, soľ a korenie. Pridajte pár lyžíc nálevu zo zaváraných uhoriek, aby bola majonéza vláčnejšia. Červenú a žltú papriku nakrájajte na veľmi malé kocky, stonkový zeler na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájate na drobno. V mise zmiešajte zeleninu s majonézou, pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a olúpané vychladnuté vajcia nakrájané na kocky (na krájači na vajíčka). Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Odložte do chladu, aby sa chute dobre spojili. Servírujte s čerstvým pečivom alebo celozrnnými krekrami.

smudge

Video