MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Krúpová polievka s údeným mäsom: Výživná ako žiadna iná

  • 145 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 g
    stredných jačmenných krúp
  • 250 g
    malej bielej fazule
  • ks
    cibule
  • pol lyžica
    celej rasce
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    bobkový list
  • 500 g
    údeného mäsa (krkovička, plece, stehno)
  • ks
    sušený kôpor
  • ks
    bravčová masť a hladká múka na zásmažku
  • 3-4 ks
    mrkvy
  • 1-2 ks
    petržleny
  • ks
    cukor
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    kyslá smotana

Postup

Krúpy a fazuľu nechajte cez noc namočené v osolenej vode. Na druhý deň osmažte v hrnci na masti očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno s rascou, pridajte prelisovaný cesnak, bobkový list a údené mäso. Zalejte studenou vodou, priveďte do varu a varte 1-2 hodiny do zmäknutia mäsa.

Údené vyberte z hrnca, vsypte doň prepláchnutú fazuľu s krúpami a uvarte do mäkka.

 Z masti a múky urobte zásmažku. Pomaly do nej vmiešajte časť tekutiny z polievky a nakoniec zásmažku dajte späť do hrnca k fazuli a krúpam. Povarte niekoľko minút, na záver vhoďte do polievky očistenú postrúhanú mrkvu a petržlen.

 Nechajte polievku prevrieť, dochuťte ju soľou, korením, prípadne cukrom.

Podávajte s údeným mäsom, chlebom, prípadne aj s kyslou smotanou.
smudge

Video