MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kto by nemal rád zemiakové pirohy a ešte so špenátom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    v šupke uvarených zemiakov
  • 600 g
    tvarohu
  • ks
    žĺtok

Na plnku:

  • 150 g
    tvarohu
  • 100 g
    čerstvého špenátu
  • ks
    polohrubú múku podľa potreby + na posypanie dosky
  • ks
    soľ

Postup

Vychladnuté zemiaky ošúpte a najemno postrúhajte. Pridajte tvaroh, žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypte múku a vypracujte hladké tuhšie cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte a povykrajujte z neho kolieska.

Listy špenátu krátko povarte na sitku v pare nad vriacou vodou. Nechajte vychladnúť, nadrobno nakrájajte a zmiešajte s tvarohom. Podľa potreby osoľte.

Plnku rozdeľte na kolieska, preložte na polovicu a okraj popritláčajte. Pirohy varte v osolenej vriacej vode. Vyberte dierkovanou naberačkou, nechajte odkvapkať a podávajte.
smudge

Video