MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kukuricovo-zemiaková polievka: Stane sa vašou obľúbenou

  • 25 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    veľkú cibuľu
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    veľké zemiaky
  • lyžice
    masla
  • 75 g
    slaniny (nakrájanej na kocky)
  • 750 ml
    zeleninového vývaru
  • 425 ml
    konzervovanej kukurice
  • 100 ml
    smotany na šľahanie
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    petržlenovú vňať

Postup

Cesnak, cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Vo väčšom hrnci rozpáľte maslo a opečte na ňom slaninku dozlatista.

Slaninu vyberte a k výpeku pridajte cibuľu, cesnak aj zemiaky. Krátko poduste a zalejte vývarom. Varte asi 10 minút.

Kukuricu zlejte a pridajte spolu so smotanou do polievky. Krátko povarte a zľahka ju rozmixujte. Dochuťte soľou a korením. Polievku podávajte s opraženou slaninkou a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
smudge

Video