MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kuracia polievka so zeleninou: Hustejšiu ste ešte nevarili

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    litre horúceho kuracieho vývaru
  • 200 g
    mladých kelových listov
  • ks
    mrkvy
  • 1/4 ks
    stredne veľkej buľvy zeleru
  • 250 g
    bielych alebo krémových šampiňónov
  • 200 g
    jarného hrášku
  • 200 g
    zelenej špargle
  • ks
    menší pór
  • ks
    varené kuracie mäso z vývaru
  • ks
    za dve hrste špaldových rezancov
  • ks
    čerstvá petržlenová vňať, vňať koriandra alebo pažítka

Postup

Pripravený vývar privedieme k varu. Zeleninu očistíme a nakrájame na ľubovoľný tvar. Všetky kúsky by mali mať rovnakú veľkosť.

Do horúceho vývaru vhodíme nakrájanú zeleninu. Varíme približne 2 až 3 minúty tak aby bola uvarená "na skus." Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Mäso z vývaru rozoberieme na menšie kúsky.

Do polievkovej misky vložíme cestoviny, kúsky kuracieho mäsa, zeleninu a zalejeme horúcim vývarom. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k článku