MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kuracie mäso so smotanovou omáčkou: Ideálny sobotný obed

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    kuracích pŕs
  • ks
    cibule
  • lyžica
    hladkej múky
  • lyžica
    mletej sladkej papriky
  • ks
    grilovacie korenie podľa chuti
  • 200 ml
    hovädzieho vývaru (alebo z kostí)
  • ks
    olej
  • 150 ml
    sladkej smotany
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Na rozohriatom oleji ju necháme zoskolovatieť. Vložíme umyté, osušené a na malé kúsky nakrájané mäso a prudko opečieme.

Hladkou múkou mäso poprášime a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, korením a dusíme do mäkka.

Na záver do omáčky prilejeme smotanu a necháme ešte 5 minút prevariť. Podávame s ryžou.

Diskusia k článku