MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kysnutá vianočka: Táto v sebe skrýva až tri chute

  • 110 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na kvások:

  • 30 g
    droždia
  • lyžica
    cukru
  • lyžica
    hladkej múky
  • 100 ml
    vlažného mlieka

Na cesto:

  • 350 g
    hladkej múky
  • lyžica
    soli
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • 75 g
    kryštálového cukru
  • 100 ml
    vlažného mlieka
  • ks
    žĺtky
  • 75 ml
    oleja
  • lyžice
    mletých orechov
  • lyžice
    škoricového cukru
  • lyžice
    mletého maku
  • lyžice
    postrúhanej citrónovej kôry
  • lyžica
    kakaa
  • ks
    maslo na vymazanie chlebíčkovej formy
  • ks
    rozpustené maslo na potretie
  • ks
    práškový cukor na posypanie

Postup

Cesto pripravte podľa základného receptu a rozdeľte ho na 3 časti. Do prvej zapracujte pomleté orechy a nastrúhanú citrónovú kôru, do druhej pomletý mak a škoricový cukor a do tretej kakao. Všetky tri časti na doske vytvarujte do bochníčkov, prikryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť.

Vykysnuté cestá premieste, vytvarujte do valčekov, spleťte a uložte do vymastenej chlebíčkovej formy. Prikryte čistou utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť.

Naplnenú formu s cestom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte asi 25 minút. Upečený teplý chlebíček potrite rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom.
smudge

Video