Potrebujeme:

  • 1 ľadový šalát
  • 60 g fety
  • 70 g farebných olív
  • 8-10 ks sušených paradajok v oleji
  • 2-3 lyžice uvareného bulguru
  • zväzok reďkovky
  • 1 lyžica malých kapár
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • provensalské korenie
  • svetlý balzamový ocot

Postup:

  1. Rozobraté listy šalátu natrháme na menšie kúsky. Umytú a osušenú reďkovku pokrájame. Olivový olej ochutíme balzamovým octom, mletým čiernym a provensalským korením.
  2. Do hlbšej misy dáme natrhané listy šalátu. Pridáme pokrájanú reďkovku, kapary, olivy, sušené paradajky, uvarený bulgur a na kocky nakrájaný syr. Osolíme, prelejeme zálievkou a zľahka premiešajte. Podávame s bielym pečivom alebo k pečenému mäsu.