MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Losos s paradajkovo-bazalkovou krustou: Takúto úpravu si zamilujete

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    fileta lososa (stredne veľká)
  • 250 g
    cherry paradajok
  • ks
    za hrsť sušených paradajok v oleji
  • pol ks
    zväzku bazalky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    zemiaky varené v šupe ako príloha

Postup

Filetu lososa osušte papierovou utierkou a položte na väčší plát papiera na pečenie kožou nadol. Cherry paradajky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny. Sušené paradajky sceďte a nakrájajte nadrobno. Bazalkové listy nasekajte.

Zmiešajte cherry paradajky so sušenými paradajkami a s bazalkou, nechajte chvíľu odstáť a naneste na lososa. Zľahka osoľte a okoreňte. Rybu zabaľte do papiera a konce zatočte. Pečte pri teplote 190 °C asi 30 minút. Vyberte, nechajte chvíľu odstáť a rozbaľte. Podávajte so zemiakmi varenými v šupe.
smudge

Video