MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Medovo-ricottový koláč: Trochu zdravší fit koláčik

  • 40 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    ricotty
  • 150 g
    tekutého medu
  • ks
    vajec
  • pol lyžica
    škorice
  • 2-3 lyžice
    kandizovaného ovocia
  • ks
    kôra z 1 biocitróna
  • štipka
    soli
  • ks
    maslo na vymastenie formy

Postup

Ricottu prelisujte cez jemné sitko, pridajte med, 2 celé vajcia, 3 žĺtky, škoricu, kandizované ovocie, kôru z citróna a soľ.

Vyšľahajte 3 bielky do tuhého snehu a opatrne ho po častiach zapracujte do zmesi.

Cesto vylejte do tortovej formy (23 cm) vyloženej papierom na pečenie a vymastenej. Pečte pri 150 °C asi 25 minút.

Hotový koláč bude v strede ešte trasľavý. Pred podávaním ho nechajte vychladnúť, najlepšie cez noc.
smudge

Video