MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Morčacina s čili pastou: Lahodná gurmánska pochúťka

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 350 g
    morčacieho mäsa
  • ks
    šalotky
  • ks
    menšia červená paprika
  • ks
    bobkové listy
  • lyžice
    sušených bylín
  • ks
    soľ, mletá rasca
  • ks
    korenie na hydinu
  • ks
    sušený cesnak
  • ks
    olej
  • ks
    mäsový vývar
  • lyžice
    čili pasty
  • ks
    mäsový vývar na podliatie

Postup

Morčacie mäso pokrájané na kúsky dáme do misy, osolíme, posypeme sušenými bylinami, mletou rascou, korením na hydinu a najemno podrveným bobkovým listom. Pokvapkáme lyžicou oleja, premiešame a v panvici na oleji ochutené kúsky mäsa prudko opečieme. Potom ich vyberieme, odložíme a vo výpeku opečieme nakrájané šalotky s kúskami červenej papriky.

Osolíme, pridáme čili pastu, podlejeme teplým mäsovým vývarom a uvedieme do varu. Vložíme opečené morčacie kúsky, premiešame a spolu udusíme do mäkka. Na záver zahustíme. Podávame s uvarenou ryžou a ozdobíme poľným šalátom.

Diskusia k článku