MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Mramorová bublanina s čerešňami a malinami: Kakaový cikcak dodá šmrnc

  • 45 min.
  • 15 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • 150 g
    krupicového cukru
  • 125 g
    rozpusteného masla
  • 250 ml
    mlieka
  • lyžice
    kyslej smotany
  • 130 g
    hladkej múky
  • 150 g
    polohrubej múky
  • 1,5 lyžíc
    kypriaceho prášku
  • lyžice
    kakaa
  • ks
    čerešne a maliny podľa chuti
  • ks
    práškový cukor na posypanie

Postup

Formu (20 x 29 cm) vyložte papierom na pečenie a rúru rozohrejte na 180 °C.

Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte vychladnuté maslo, mlieko, smotanu, obe múky, kypriaci prášok a jemne vymiešajte do hladka.

Dve tretiny hmoty vylejte do formy a do zvyšnej zamiešajte kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš hustá, prilejte ešte trochu mlieka. Potom ju cikcakovito rozlejte do bielej zmesi a špajdľou jemne premiešajte povrch – vytvoríte mramorovanie. Navrch poukladajte očistené maliny a odkôstkované čerešne. Pečte 25-30 minút. 

Bublaninu nechajte trocha vychladnúť a pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.
smudge

Video