MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Mrkvová polievka s čili: Oheň v ústach po celý deň

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    mrkvy
  • ks
    bielu cibuľu
  • lyžice
    nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté biele korenie
  • ks
    čili papričky podľa chuti
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    čerstvý majorán
  • ks
    olivový olej
  • 40 g
    tekvicových jadierok

Postup

Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a dáme ju do širšieho hrnca. Pridáme ošúpanú mrkvu pokrájanú na kolieska. Osolíme, pokvapkáme 2 až 3 lyžicami olivového oleja a spolu na miernom plameni opečieme. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom a spolu uvaríme domäkka. Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme a precedíme. Vrátime späť na oheň, prilejeme trochu vývaru, pridáme nastrúhaný zázvor, čili papričku a spolu pár minút povaríme. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.

Tekvicové jadierka opečieme na suchej panvici. Uvarenú polievku posypeme opečenými tekvicovými jadierkami, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvým majoránom. Podávame s chlebom.
smudge

Video