MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Mrkvové rezy s banánom: Tie naše sú vylepšené a krásne rozplývavé

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajec
  • 300 g
    kryštálového cukru
  • 75 g
    mletých vlašských orechov
  • 100 g
    strúhanky
  • 60 g
    hrubej múky
  • lyžica
    mletej škorice
  • ks
    strúhanú kôru a šťavu z 1 citróna
  • pol ks
    balíčka prášku do pečiva
  • 250 g
    varenej mrkvy
  • ks
    marcipán
  • ks
    potravinárske farbivo

Na plnku:

  • 250 g
    masla
  • 450 ml
    mlieka
  • 50 g
    práškového cukru
  • balíček
    vanilínového cukru
  • ks
    banány
  • lyžice
    hrubej múky

Postup

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do snehu zašľaháme žĺtky, cukor, citrónovú šťavu a kôru. Zľahka vmiešame mleté orechy, škoricu, strúhanku, múku s práškom do pečiva a nakoniec uvarenú mrkvu postrúhanú najemno. Cesto premiešame a dáme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút. V menšom hrnci uvaríme 300 ml mlieka a múku na hustú kašu.

Odstavíme a necháme vychladnúť. Zvyšné mlieko prevaríme. Maslo vyšľaháme dopenista a postupne doňho zašľaháme horúce mlieko, oba druhy cukru, roztlačené banány a vychladnutú kašu. Vymiešame dohladka. Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Natrieme maslovým krémom, vrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí nakrájame na rezy a na každý dáme jednu marcipánovú mrkvičku, ktorú sme pripravili z marcipánu a potravinárskeho farbiva.

Diskusia k článku