MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Mrkvovo-ryžový nákyp: Netradičná kombinácia chutí

  • 60 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    ryže
  • 600 ml
    mlieka
  • štipka
    soli
  • 150 g
    práškového cukru
  • ks
    vajcia
  • balíček
    vanilínového cukru
  • 200 g
    nastrúhanej mrkvy
  • 100 g
    masla
  • 600 g
    ananásového kompótu
  • lyžice
    strúhanky
  • lyžice
    masla na vymastenie a vysypanie misy

Postup

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Ananásový alebo iný kompót podľa chuti scedíme, šťavu zachytíme a necháme odkvapkať. Maslo, cukor, žĺtky a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, zamiešame do teplej ryže a nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.

Do vymastenej a vysypanej zapekacej misy dáme polovicu nákypu, rozložíme nadrobno nakrájaný kompót a prikryjeme druhou polovicou nákypu. Dáme piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Na upečený nákyp roztrieme vyšľahaný sneh z bielkov a pečieme ešte 10 minút. Podávame poliate ananásovou šťavou.
smudge

Video