- 60 min.
- 5 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 300 gryže
- 600 mlmlieka
- 1 štipkasoli
- 150 gpráškového cukru
- 3 ksvajcia
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 200 gnastrúhanej mrkvy
- 100 gmasla
- 600 gananásového kompótu
- 2 lyžicestrúhanky
- 2 lyžicemasla na vymastenie a vysypanie misy
Postup
Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Ananásový alebo iný kompót podľa chuti scedíme, šťavu zachytíme a necháme odkvapkať. Maslo, cukor, žĺtky a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, zamiešame do teplej ryže a nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.
Do vymastenej a vysypanej zapekacej misy dáme polovicu nákypu, rozložíme nadrobno nakrájaný kompót a prikryjeme druhou polovicou nákypu. Dáme piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Na upečený nákyp roztrieme vyšľahaný sneh z bielkov a pečieme ešte 10 minút. Podávame poliate ananásovou šťavou.