Potrebujete:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 40 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 50 g rozpusteného masla

Na plnku:

  • očistené a olúpané jablká
  • škoricový cukor

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, sušené droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridajte mlieko, maslo vymieste hladké cesto a nechajte ho vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske urobte z cesta buchtičky. Na štvorček dajte malé kúsky jabĺk s lyžičkou škoricového cukru.
  3. Zabaľte a buchtičky poukladajte na vymastený plech tesne vedľa seba. V rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Ešte teplé pocukrujte.