MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Nadýchaný broskyňový koláč s jogurtom: Užite si ho!

  • 50 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 2 hrnčeky hladkej múky
  • hrnček
    mlieka
  • hrnček
    krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeky
    rozpusteného masla
  • ks
    vajcia
  • ks
    kypriaci prášok
  • ks
    Na jogurtové cesto: 1 hrnček práškového cukru
  • hrnčeky
    hustého bieleho jogurtu
  • ks
    vajcia
  • ks
    a 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • ks
    veľký broskyňový kompót
  • ks
    Na ozdobenie: 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g
    opečených mandľových lupienkov

Postup

Hladkú múku, mlieko, cukor, maslo, vajcia a kypriaci prášok spolu dohladka vymiešame. V druhej mise vymiešame práškový cukor, jogurt, vajcia, vanilínový cukor a vanilkový puding v prášku. Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na hrubšie plátky. Okrúhlu vyššiu zapekaciu misu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok dáme polovičnú časť cesta a rozotrieme jogurtové cesto. Rozložíme pokrájané broskyne, ktoré zalejeme zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia 60-80 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a opečenými mandľovými lupienkami.
smudge

Video