MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Najjednoduchší hruškový koláč: Špaldový či makový?

  • 55 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

  • ks
    vajec
  • štipka
    soli
  • 80 g
    kokosového cukru
  • 80  ml
    rastlinného oleja
  • 115 g
    celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • čajové lyžičky
    kypriaceho prášku
  • 1  čajová lyžička
    škorice
  • ks
    hrušiek

Postup

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh.  Zvlášť vyšľahajte žĺtky s cukrom (môže byť aj trstinový) a s olejom (môže byť aj kokosový).  

Hruškový koláč s makom
Zdroj: INSTAGRAM violeta.pasat

Pridajte múku. Za 2 lyžice múky môžete nahradiť  celým alebo pomletým makom.  Pre bezlepkovú verziu môžete použiť napríklad len bielu makovú múku. Primiešajte kypriaci prášok, škoricu, premiešajte a nakoniec zľahka zapracujte sneh. 

Cesto vlejte do okrúhlej alebo podlhovastej  formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch uložte polovice alebo hrubšie plátky umytých hrušiek.  Môžete ich potrieť džemom. Pečte pri teplote 180 °C asi 45 minút.

Hruškový koláč môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii napríklad s bielou makovou múkou.
Zdroj: INSTAGRAM niloufar.hq
Hruškový koláč môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii napríklad s bielou makovou múkou.

Diskusia k článku