MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Najlepší tekvicový džem na svete: Máte ho dnes raz-dva!

  • 0 min.
  • 0 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • kg
    tekvice Hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 100 ml
    vody
  • ks
    väčší pomaranč
  • ks
    zarovnaná lyžička Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • balíček
    Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Postup

Do väčšieho hrnca dajte na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejte vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povarte. Pridajte šťavu z pomaranča aj s dužinou a pomocou tyčového mixéra rozmixujte. Za stáleho miešania priveďte k varu a dôkladne povarte minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapnite lyžičku práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Prípadnú penu odoberte a džemom ihneď plňte pripravené poháre až po okraj. Uzavrite ich, otočte hore dnom a asi 5 minút nechajte stáť na viečku.

Diskusia k článku