Suroviny

  • 50 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g cukety
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 42 g droždia (alebo koľko vám zostalo pri pečení)
  • zmes korenia na pizzu

Postup

1. Cibuľu a cesnak ošúpte a najemno nakrájajte. Na rozpálenom oleji prudko opečte dosklovita. Pridajte nastrúhanú cuketu a poduste. Do zmesi vmiešame pretlak a dochuťte korením.

2. Droždie vložte do veľkej naberačky, ktorú do polovice ponoríte do vriacej vody a necháte ho rozpustiť. Vmiešajte ho do cuketového základu a podľa potreby dosoľte. Pred podávaním nechajte vychladnúť.

TIP

Namiesto cukety, alebo ak jej nemáte dosť, môžete pridať tekvicu alebo inú varenú či dusenú zeleninu.