Potrebujeme:

Na cesto:

  • 100 g svetlých Be Be sušienok
  • 70 g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 150 g smotanového jogurtu
  • 350 g jemného tvarohu
  • 100 ml kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 600 g jahôd
  • 10 g červeného tortového želé
  • 5 plátkov želatíny
  • šťava z ½ citróna

Postup:

  1. Sušienky najemno pomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom a spolu spracujeme. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 cm vyložíme papierom na pečenie, natlačíme doň cesto a odložíme do chladu na 30 minút.
  2. Smotanový jogurt zmiešame s kyslou smotanou a s jemným tvarohom. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a spolu vymiešame. Vopred napučanú želatínu rozpustíme na slabom ohni v citrónovej šťave a vmiešame do plnky.
  3. Plnku rozotrieme na stuhnuté cesto vo forme a odložíme na 5-6 hodín do chladu. Potom na povrch plnky uložíme nakrájané jahody, ktoré zalejeme tortovým želé a necháme stuhnúť.