- 25 min.
- 12 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 750 gjabĺk
- 400 mlvody
- 1 lyžicacitrónovej šťavy
- 100 ghrozienok
- 3 balíčkykeksov Marína
- 3 balíčkyvanilkových venčekov
- 2 balíčkyZlatého klasu
- 8 lyžíckryštálového cukru
- 1 štipkasoli
- 1 ksmletú škoricu
- 1 ksstrúhaný kokos na posypanie
Postup
Jablká ošúpte, zbavte jadierok, nakrájajte na kocky a zmiešajte s 200 ml vody a s citrónovou šťavou. Dajte do hrnca variť a pridajte hrozienka, cukor, škoricu a soľ. Keď jablká zmäknú, pridajte Zlaté klasy rozmiešané vo zvyšnej vode a povarte 2 minúty. Zmes odstavte.
Do hlbšieho plechu alebo formy naukladajte vrstvu keksov Marína a zalejte časťou jablkovej zmesi. Potom navrstvite venčeky a opäť ich prelejte jablkami. Vrstvy niekoľkokrát zopakujte.
Dezert zakončite vrstvou jabĺk a posypte strúhaným kokosom. Potom dezert vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.