MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Nepečený jablkovo-ovocný koláč: Ako stvorený ku kávičke

  • 25 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 750 g
    jabĺk
  • 400 ml
    vody
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • 100 g
    hrozienok
  • balíčky
    keksov Marína
  • balíčky
    vanilkových venčekov
  • balíčky
    Zlatého klasu
  • lyžíc
    kryštálového cukru
  • štipka
    soli
  • ks
    mletú škoricu
  • ks
    strúhaný kokos na posypanie

Postup

Jablká ošúpte, zbavte jadierok, nakrájajte na kocky a zmiešajte s 200 ml vody a s citrónovou šťavou. Dajte do hrnca variť a pridajte hrozienka, cukor, škoricu a soľ. Keď jablká zmäknú, pridajte Zlaté klasy rozmiešané vo zvyšnej vode a povarte 2 minúty. Zmes odstavte.

Do hlbšieho plechu alebo formy naukladajte vrstvu keksov Marína a zalejte časťou jablkovej zmesi. Potom navrstvite venčeky a opäť ich prelejte jablkami. Vrstvy niekoľkokrát zopakujte.

Dezert zakončite vrstvou jabĺk a posypte strúhaným kokosom. Potom dezert vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
smudge

Video

Diskusia k článku