MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Nepečený koláč s jahodami vám na dnes bude stačiť

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    ricotty
  • 100 ml
    smotany na šľahanie
  • ks
    plátkov želatíny
  • trochu ks
    mlieka
  • ks
    med podľa chuti
  • 500 g
    jahôd
  • ks
    celozrnné sušienky
  • 250 g
    jahôd na ozdobu

Postup

Ricottu vymiešame s medom a smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Želatínu pripravíme podľa návodu a potom ju rozpustíme v malom množstve mlieka. Jahody opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky.

Do vymiešanej ricotty zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu, primiešame želatínu rozpustenú v mlieku, premiešame a pridáme pokrájané jahody. Podlhovastú formu vystelieme potravinárskou fóliou a rozotrieme plnku. Na plnku položíme sušienky, prikryjeme fóliou a dáme do chladu stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme pokrájanými jahodami.
smudge

Video